Tentvloeren

Verhuur van tentvloer

Verhuur van tentvloeren

Het is niet altijd nodig om een legvloer bij uw tent te huren. Bij regenachtig weer of op een mooi gazon is het echter vaak aangewezen er toch een te leggen. Op die manier spaart u uw gazon en vermijdt u dat er modderige toestanden ontstaan. Bovendien zorgt een houten vloer 's avonds voor minder afkoeling in de tent.

Wij werken met twee types tentvloeren: de gewone legvloer en de casettevloer. Hieronder een woordje uitleg over het verschil tussen beide.

Houten legvloer

Een houten legvloer bestaat uit houten platen met dwarslatten onder. Deze platen worden dan geschrankt op de ondergrond geplaatst zodat ze zichzelf nivelleren. Hierdoor is deze vloer enkel bruikbaar op perfect vlakke ondergrond. Indien de ondergrond vlak is, zoals de meeste gazons, is deze vloer de meest aangewezen keuze. Hij is lichter, makkelijker geplaatst en dus ook goedkoper in huurprijs per vierkante meter dan een casettevloer. Bijkomend voordeel is dat de vloer slechts twee planken hoog is, het opstapje is dus lager.

Casette vloer

Een casettevloer bestaat uit aluminium profielen die over een grotere oppervlakte waterpas worden gezet door middel van ze te ondervullen met bijvoorbeeld stenen. Op die profielen worden nadien de aluminium 'casettes' geplaatst met daarin de houten vloer. Op die manier wordt er gezorgd dat uw vloer mooi recht ligt. Ook op zeer oneffen of zelfs aflopende ondergronden. Doordat casettevloer (veel) duurder is aankoop, zwaarder is, en de plaatsing langer duurt is deze vloer aanzienlijk duurder dan de houten legvloer.