Veel gestelde vragen

Vraag en antwoord

Wij hebben de vragen die we geregeld gesteld krijgen trachten te bundelen in een handig overzichtje... 
Mocht het antwoord op uw vraag toch onvindbaar blijken, aarzel dan niet ons te contacteren.

Hoe groot moet een feesttent zijn?

Hoe makkelijk deze vraag ook lijkt, het is de moeilijkste vraag die er is… De ideale groote van uw tent hangt van verscheidene zaken af (aantal gasten, zittend of staand, welke datum, welke locatie, dansfeest, zittend feest, walking dinner, bar nodig, vestiaire, zithoek, loungehoek, ….

Wanneer wij over al de bovenstaande info beschikken, kunnen wij u gerichter adviseren in uw keuze van tent. Dit kan het eenvoudigste door ons telefonisch te contacteren (0486/83.58.77) of een mailtje te sturen met daarin de gevraagde info.

Mag ik er van uit gaan dat jullie proper materiaal verhuren?

Wij zijn een tweemanszaak die zonder personeel werkt. Onze tenten zijn onze grootste investeringen, het spreekt voor zich dat we het materiaal met de nodige zorg en respect behandelen. Bovendien is het telkens weer leveren en bouwen van ‘spik&span’ tenten voor ons de beste reclame die er is…. U mag er dus zeker van uit gaan dat onze tenten in topconditie verkeren! 

Hoeveel bedraagt de kilometervergoeding en hoe wordt die berekend?

Onze kilometervergoeding bedraagt 0,75€/gereden kilometer (excl. BTW), met een minimum van 25€ (excl. BTW). Bijvoorbeeld: u woont in Berchem (op 20km van ons adres in Duffel) dan bedraagt de kilometervergoeding:  

20km x 0.75€= 15€ x 4= 60€ (excl. BTW).

Verklaring factor 4: wij doen 4x de afstand Duffel – Berchem (opbouwen, terugrijden, oppikken, terugrijden)

Hoe verklaren jullie die ‘hoge’ kost?

Vooreerst is er de hoge dieselprijs, daarnaast ook de kilometerheffing voor vrachtwagens die wij sinds enkele jaren betalen via de OBU (On Board Unit).

Bovendien zijn er ook de onderhoudskosten aan ons rollend materieel (slijtage, onderhoud, banden) en onze werkuren die wij tijdens het transport in de vrachtwagen doorbrengen.

 

Hebben jullie een showroom waar we terecht kunnen om de tenten eens in het echt te zien?

Een échte showroom hebben wij helaas niet beschikbaar… Er staan wel veel foto’s van onze tenten op onze website. Indien u de tenten graag eens in ‘het echt’ ziet opgesteld, kan er meestal wel een regeling getroffen worden waarbij u bij een andere klant even kan langskomen.

Kan ik een tent aan mijn huis koppelen?

We krijgen geregeld de vraag of we tenten aan de gevel van gebouw kunnen koppelen. De enige tent die we echt kunnen laten aansluiten op een gevel is de stretchtent. Er moet dan echter wel de mogelijkheid zijn om deze aan de gevel te bevestigen. Vaak kan dit door gaten te boren in de gevel, en daarin oogbouten te plaatsen, de tent kan dan daaraan vast gemaakt worden.

Vaak zijn er dan toch nog andere muren, terassen of bomen die nog voor problemen kunnen zorgen. U kan ons best contacteren bij twijfel, wij komen graag vrijblijvend ter plaatse om te bekijken wat de opties zijn.

Moet ik altijd een vloer huren?

Uiteraard niet. De grootste voordelen van een houten vloer zijn dat uw gazon beschermd wordt en dat in sommige gevallen het comfort van uw gasten verhoogd. Men krijgt geen natte voeten en staat op een vlakke, stevige ondergrond. Een vloer zorgt er ook voor dat op kille dagen of avonden de tent aangenamer warm gehouden kan worden. Het zal minder kil voelen in de tent.

Wat is het verschil tussen de legvloer en casettevloer?

Een houten legvloer volgt de ondergrond, een casette vloer kan volledig genivelleerd worden.

Wilt u uw feest bijvoorbeeld organiseren op een ongelijk liggend stuk weiland met diepe kuilen en bulten is het vaak aan te raden een casettevloer te gebruiken. Die wordt volledig ‘pas’ gelegd over de niet vlakke ondergrond.

Komt de vloer in uw tuin te liggen op een perfect vlakke gazon, volstaat het om een houten legvloer te gebruiken.

Ik heb een feest voor X personen, welke tent adviseren jullie?

Hoe makkelijk deze vraag ook lijkt, het is de moeilijkste vraag die er is… De ideale groote van uw tent hangt van verscheidene zaken af (aantal gasten, zittend of staand, welke datum, welke locatie, dansfeest, zittend feest, walking dinner, bar nodig, vestiaire, zithoek, loungehoek, ….

Wanneer wij over al de bovenstaande info beschikken, kunnen wij u gerichter adviseren in uw keuze van tent. Dit kan het eenvoudigste door ons telefonisch te contacteren (0486/83.58.77) of een mailtje te sturen met daarin de gevraagde info.

Gebeurt de opbouw altijd door jullie diensten?

Ja. De opbouw van tenten gebeurt altijd door onze diensten. Dit om zeker te zijn dat alles op de correcte manier wordt verankerd en afgezekerd. Maar de belangrijkste reden is omdat dit de enige manier is om er zeker van te zijn dat ons materiaal zich steeds in onberispelijke staat bevindt voor de volgende klant.

Wanneer wordt mijn tent geplaatst en afgebroken?

Opbouw en afbraak gebeurt steeds in nauw overleg tussen u (de klant) en ons. De tent wordt minstens één dag voor uw evenement geplaatst, maar uitzonderingen kunnen perfect. U heeft uw tent liever reeds op donderdagavond staan? Of net op zaterdagmorgen pas? De tent moet tegen zondagmiddag écht wel weg zijn wegens een volgend event op de locatie? Geen probleem… Dit alles uiteraard op voorwaarde dat de drukte en onvoorziene omstandigheden het toe laten. Maar we zijn zeer flexibel, alles is bespreekbaar en het is nog nooit gebeurd dat we er samen met de klant niet uit kwamen.

Hoe zit het met de verzekering van het gehuurde materiaal?

Wij zijn uiteraard verzekerd in BA en rechtsbijstand. De verzekering van het gehuurde materiaal (tegen brand, diefstal, vandalisme) zelf is echter altijd ten laste van de huurder.

Welke verlichting adviseren jullie?

Dat is volledig afhankelijk van het type event en vooral uw persoonlijke voorkeur uiteraard… Bij twijfel helpen we u graag verder. Laat een bericht na op onze contact pagina of neem even telefonisch contact op.

Is verlichting altijd inbegrepen?

Neen. U kan wel optioneel onze waterdichte LED uplighters of LED guirlandes bijhuren… Meer info daarover vindt u onder varia op de website. Of volg deze LINK.

Moet er echt altijd met piketten gewerkt worden voor de verankering?

Neen. Dit is uiteraard wel altijd het makkelijkste en voordeligste. Indien er echt niet met piketten kan gewerkt worden (harde ondergrond, kabels of buizenwerk onder de grond, kunstgras…) hebben wij ook betonblokken om de tenten mee te verankeren. Gezien de logistieke omslachtigheid zorgen deze meestal voor een meerprijs. Niet alle tenten kunnen altijd met betonblokken worden bevestigd. Bij twijfel: laat een bericht na op onze contact pagina of neem even telefonisch contact op.

Verhuren jullie ook meubilair, servies en dergelijke?

Wij hebben er voor geopteerd om onze focus volledig op de verhuur van tenten te leggen. Aan meubilair, servies en dergelijke kunnen we u dus niet verder helpen.

Kan er overal met gewichten gewerkt worden i.p.v. piketten?

TO DO

Kan ik mijn gehuurde materiaal niet zelf oppikken? En waarom niet?

Wij staan er op de plaatsing van de tenten steeds zelf te doen. Dat is de enige manier om zeker te zijn dat de verankering van de tenten correct gebeurd. Bovendien zijn we op die manier ook zeker dat plaatsing en afbraak gebeurd met de nodige zorg voor het (dure) materiaal. 

Hebben jullie vaste partners die jullie adviseren voor catering en feestmateriaal?

TO DO

Hoe lang op voorhand dien ik tenten te bestellen?

Wanneer we tenten voorradig hebben en de drukte in de agenda laat het toe, is het bij wijze van spreken mogelijk om enkele dagen vooraf de tent te bestellen. Het is echter raadzaam om tijdig uw bestelling te plaatsen, zo kunnen wij u garanderen dat het materiaal nog voorradig is en heeft u meer marge om het moment van plaatsing en afbraak te bespreken. 

Dus eigenlijk: the sooner, the better!

Moet ik een voorschot betalen?

Het betalen van een voorschot is niet nodig. De ondertekende offerte die u ons ter bevestiging heeft toegestuurd volstaat voor ons als engagement van uw kant.